agenzia-garau-centotrentuno
despodov-cskasofia-cagliari

Десподов и уменията за Каляри

Scopri il nostro canale su Telegramle-notizie-di-centotrentuno-su-telegram
sardares
sardares
sardares-sidebar

Анализ за Кирил Десподов (Каляри Калчо) от Матео Зизола за www.centotrentuno.com

Кирил Десподов е последното попълнение на Каляри от януарския трансферен прозорец. Роландо Маран му даде възможност да дебютира в Серия “А” на “Сан Сиро” срещу Милан, когато мачът вече беше загубен, но срещу Парма българският нападател получи първата си истинска възможност да покаже какво може.

Despodov parte per inserirsi nello spazio
Il bulgaro nel lato sinistro dell’attacco del Cagliari

Дошлият от ЦСКА (София) футболист вече е част от националния отбор на страната си и може да се превърне във важно оръжие за Маран в битката за оцляване, особено сега, когато контузии и наказания намалиха конкуренцията за ролята на партньор на Леонардо Паволети в предни позиции.

Uno dei tagli, da sinistra, di Despodov
Despodov prova a farsi sempre trovare in movimento

Влизането на Десподов срещу Парма промени хода на мача по отношение на решителността в атака и движението без топка, което създаде много проблеми на противниковата защита. За 30-те минути, които имаше на разположение, Десподов даде положителни сигнали с отношението си и способността си да атакува вертикално свободните пространтва. Към това той прибави контролирана агресия и опита няколко трикови изпълнения, които раздвижиха играта в нападение на домакините, ориентирана почти изцяло към центрирания за Паволети, а не към разигравания по земята. Разликата с Жоао Педро като партньор на Паволети беше видима: бразилецът предпочита да се връща назад, да получава топката на крак и да действа като типичен номер 10, докато Десподов обича да бъде търсен на скорост, за да използва бързината и техниката си.

В заключение, Маран има още един силен коз за неделния мач срещу Сампдория: Десподов е готов да блесне.

Кликнете тук, за да прочетете статията на английски

Кликнете тук, за да прочетете статията в италиански

Palla sull’esterno e Despodov si propone in verticale
Taglio centrale con palla in posizione da cross
Despodov al centro dell’area, da attaccante puro